Nu när det är fritt fram så att säga, så kan jag berätta att jag och Erik och Yrsa, Saga, Isak och Franz tar vårt pick och pack den 14:e december och flyttar till det heliga landet i öst (läs Gotland)
Vi har fått en tvåa på 63 kvd i Vibble som ligger ca 5 km söder om Visby! *yay* Jag har skickat in arbetsprover till konstskolan på gotland, och hoppas att jag kommer in på deras ettåriga linje "konstnärligt foto, video och webb" nu i januari. Så jag är nu i full gång med att sälja möbler, packa, planera flytten och få lägenheten renoverad till vi flyttar in. Jag kan säga att det ser väldigt olikt sig ut här, köket har inget matbord, vardagsrummet saknar stora delar av bokhyllan, fåtöljen, soffan och ännu mer är på väg härifrån. Samtidigt börjar kartongerna stapla sig i vardagsrummet, och allt onödigt flyttas till ta tillvaras container.
Förutom detta så har de senaste veckorna bestått av arbete på hagagymnasiets och erikslundsgymnasiets bibliotek, ridning och lite umgänge med trevligt folk.
Uppdaterade to do list:
* Packa
* Säga upp en mängd olika "abonnemang"
* Få till allt med nya lägenheten
* Fika med Helena
* Umgås med borlängebor jag kommer sakna
* Läsa "Fotografi" och "Konst- och filmkritik" på högskolan
* Vaccinera Yrsa och Isak
* Rida, rida, rida och bara pyssla med sötisarna Fjalar och Kasper
och säkert en massa mer.
Jo, just ja. (Nu kommer Mamma sucka) Jag läser en oerhört intressant bok, som fått mig att rensa ut halva mitt skafferi, nämligen Mats-Eric Nilssons "Den hemlige kocken: Det okända fusket med maten på din tallrik" Obehagliga sanningar minsann. Utdrag ur boken:
"Frysta färdigstekta köttbullar, som Scans, får sin karaktäristiskt avtändande smak från stora tankar med kotalg som de är friterade i. På förpackningen står det 'friterade i animaliskt fett' och endast en obotlig romantiker kan inbilla sig att detta skulle kunna betyda smör. Den betydligt billigare kotalgen, i vars heta bad industriköttbullarnas runda form fixeras, är en slaktrest som även används vid framställning av fågelmat och lim." sid 190
"Riktigt otäck i sin kemiska sammansättning är Procordias dryckesserie Fun Light. Den räknas inte som saft- trots att den står på safthyllan- och får därför innehålla färgämnen. I Fun Light starfruit används tre substanser - E160a, E160e och E150d - för att få fram den kraftigt orangea kulören. Övriga tillsatser är de surhetsreglerande medlen E296 och E331, sötningsmedlen aspartam och acesulfam-K, ett antal ospecificerade aromer, stabiliseringsmedlen E415, E414 och E445, konserveringsmedlet E202 och antioxidationsmedlet E300. Utöver de många tillsatserna består drycken av en enda ingrediens: vatten." sid 200
titta in på sidan http://www.hemligekocken.se/ och läs boken förbövelen!
Och en sak till, en helt underbar blogg ni måste titta in på! Alliansens lilla röda citerar borgerliga alliansfolks helt galna citat.
http://alliansenslillaroda.blogspot.com/
pow!
6 comments:
Det är så kul att ni kommer till landet i öster, ni är efterlängtade från flera håll. =0)
Då kan vi köra singstar hela nätterna långa. hihi.
Välkommen hem!!
Kramar moster
Hej!
Ja nu är det på gång!!
Ser fram mot att ni kommer.
När det gäller boken du läser så känns det ju skönt att jag aldrig köper köttbullar och annan färdigmat.
Men min saft byter jag inte ut :0)
Älskar dig!
Pussar och kramar mamma muuu
Jag har aldrig varit överdrivetförtjust i fun light (som jag tycker smakar syntetiskt), nu fick det sin förklaring. =)
Jag kommer sakna er. Men det ska bli kul att få åka till Gotland också :-)
Hoppas ni får det bra och att du kommer in på skolan.
Jag har aldrig gillat köttbullar som är färdiga. Men Per-Olof gillar dom, så kan kan äta, jag talar inte om vad det är i...
Kramar
Lycka till med flytten och allt! Hoppas att vi hinner träffas nångång innan ni flyttar.
Hej Hanna !
Roligt att höra att det finns fler entusiaster när det gäller maten.
Jag har varit på föreläsningar ang detta och har rensat ut en hel del ur mitt skafferi. Kan rekommendera en lättläst och bra bok "Handbok för kräsna konsumenter" i den finns intressant läsning.
Lycka till med flytten!
Birgitta Cecilias mamma
Post a Comment